Συντήρηση και Καθαρισμός Κουζίνας

Συμβουλές συντήρησης επίπλων κουζίνας

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ 

Η κουζίνα είναι το δωμάτιο όπου λόγω των διαφορετικών λειτουργιών που διατελούνται στον ίδιο τόπο, την παρασκευή τροφίμων (ψήσιμο, τηγάνισμα, ψήσιμο στη σχάρα, κοπής, κ.λπ.), τον καθαρισμό (πλύσιμο, καθαρισμός, η παραγωγή αποβλήτων) και η χρήση του ως ένα χώρο που αναπτύσσεται ένα μεγάλο μέρος της καθημερινής δραστηριότητας, πολλές καταστάσεις που συμβαίνουν μπορεί να οδηγήσουν σε φθορά ή βλάβη για τα έπιπλά σας.

Όλα αυτά κάνουν τα έπιπλα κουζίνας να υπόκεινται σε ορισμένες πολύ απαιτητικές συνθήκες χρήσης, και για το λόγο αυτό, τα προϊόντα μας είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα από υλικά που πληρούν αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους.

Ωστόσο, θα πρέπει να πληρούνται οι ακόλουθες κατευθυντήριες γραμμές που διευκολύνουν τη βέλτιστη διάρκεια και απόδοση της εγκατάστασης.

Χρήση:

– Να μη διανείμετε τις εργασίες τεμαχισμού απευθείας στον πάγκο.
– Μην τοποθετείτε μαγειρικά σκεύη άμεσα μόλις απομακρυνθούν από το φούρνο ή την πλάκα στους πάγκους εργασίας.
– Αποφύγετε την παρατεταμένη έκθεση σε νερό ή άλλο υγρό που χύνεται στις επιφάνειες των επίπλων κουζίνας, ειδικά στον πάγκο.
– Διατηρήστε ανοιχτό τον εξαερισμό σε όλες τις συσκευές.
– Το βάρος των προϊόντων προς αποθήκευση να μη υπερβαίνει το μέγιστο όριο βάρους των μηχανισμών σύμφωνα με τις συστάσεις του κατασκευαστή.
– Να υπάρχει πρόληψη για την υπερβολική έκθεση των διαφόρων στοιχείων στο ηλιακό φως.
– Αποφύγετε το ψήσιμο και το βρασμό κάτω από τα κρεμαστά ντουλάπια.

Διατήρηση και συντήρηση.

Η κατάσταση και η διάρκεια κουζίνας θα εξαρτηθεί καθοριστικά από την κατάλληλη υποστήριξη γι’ αυτό είναι απαραίτητο να ακολουθούνται οι οδηγίες για τον καθαρισμό και τη χρήση προϊόντων που προάγουν την καλή συντήρηση της εγκατάστασης.

– Μην καθαρίζετε τα άκρα με τα προϊόντα που περιέχουν διαλυτικό ή ακετόνη, καθώς θα μπορούσαν να τα παραμορφώσουν ή να τα μαλακώσουν.
– Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται είναι αδιάβροχα και δεν πρέπει να καθαρίζονται με σκληρά καθαριστικά ή να εκθέτονται σε υψηλές θερμοκρασίες.
– Δώστε εξαιρετική προσοχή στον καθαρισμό και στη ξήρανση των τελειωμάτων.
– Εάν το τοπικό νερό σας είναι πολύ ασβεστούχο, είναι πιθανό να αφήσει λευκές κηλίδες που εξαφανίζονται εύκολα με ζεστό νερό ή με εμπορικά προϊόντα εφαρμογής για καθαρισμό ασβεστούχων λεκέδων στα έπιπλα κουζίνας.

Συμβουλές Καθαρισμού επίπλων κουζίνας

ΞΥΛΙΝΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ
Απαλά με ένα καθαρό υγρό πανί και προσεκτικά με ένα στεγνό. Αποφύγετε τη χρήση απορρυπαντικών ή σπρέι που μπορεί να καταστρέψει τη φωτεινότητα στο βερνίκι.

LAMINATE
Καθαριότητα με ένα υγρό πανί ή με απορρυπαντικά για να πλένονται επιφάνειες, δεν πρέπει να περιέχονται λειαντικά ή διαλύτες με βάση την αλκοόλη.

ΛΑΚΑΡΙΣΤΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ
Καθαριότητα με ένα μαλακό πανί και υγρό απορρυπαντικό. Ξεπλύνετε προσεκτικά με ένα στεγνό πανί. Μην χρησιμοποιείτε λειαντικά, διαλύτες ή προϊόντα με βάση το αλκοόλ.

ΠΑΓΚΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Laminate, θα πρέπει να καθαρίζονται με υγρό σφουγγάρι και ένα κανονικό υγρό απορρυπαντικό. Αποφύγετε τη χρήση πολύ λειαντικών προϊόντων. Δεν χρησιμοποιούμε συσκευές καθαρισμού με ατμό.
Ανοξείδωτοι πάγκοι έχουν την τάση να βάφονται από ασβεστόλιθο του νερού, αλλά σήμερα υπάρχουν συγκεκριμένα προϊόντα που αφαιρούν εύκολα τους λεκέδες. Επιπλέον, δεν χρησιμοποιούμε απορρυπαντικά με χλωριούχο βάση ή απορρυπαντικά που κατασκευάζονται από τις ενώσεις του και λειαντικά προϊόντα (κρέμες, τα απορρυπαντικά σε σκόνη, μεταλλικά σφουγγάρια, κ.λπ.), δεδομένου ότι ο χάλυβας μπορεί να γρατζουνιστεί εύκολα.
Τέλος, για τον καθαρισμό μάρμαρο, γρανίτη και νοβοπάν χρήση μόνο νερού και σαπούνι, αποφεύγουμε τα υγρά απορρυπαντικά. Είναι αναγκαίο να αρθούν αμέσως οι υγρή λεκέδες, διότι μετά από λίγο χρόνο οι διάφορες ουσίες μπορούν να διεισδύσουν στους πόρους του υλικού. Ωστόσο στην περίπτωση κηλίδων τρίβουμε με ανθρακούχο νερού. Αφήστε το να δράσει και στη συνέχεια να το αφαιρέσετε με ένα κανονικό υγρό σφουγγάρι νοικοκυριού. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να επαναληφθεί η θεραπεία στεγάνωσης με τα κατάλληλα προϊόντα.

ΔΙΑΦΟΡΑ
Μεντεσέδες: Οι μεντεσέδες στα έπιπλα κουζίνας για να λειτουργούν σωστά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα πρέπει στο κλείσιμο το πορτάκι να εφαρμόζει απόλυτα με το κάσωμα να αποφεύγεται η τοποθέτηση κουτιών ή φιάλες των απορρυπαντικών και άλλων χημικών προϊόντων δίπλα σε αρθρώσεις, διότι μπορεί να προκληθεί οξείδωση τους στο χρόνο.
Άκμές: Θραύση ή αποκόλληση τους οφείλεται κυρίως στη θερμότητα του φούρνου ή τους ατμούς που παράγονται από το πλυντήριο πιάτων. Η επιχείρηση ΚΑΛΛΙΟΝΤΖΗΣ χρησιμοποιεί για την συγκόλληση των ακμών στα έπιπλα κουζίνας Γερμανικές θερμοσκληρυνόμενες κόλλες πολυουρεθάνης (HENKEL) που είναι άκρως ανθεκτικές στην θερμότητα και την υγρασία. Ωστόσο, ανοίξτε το πλυντήριο πιάτων μόνο όταν είναι κρύο και ξηρό.
Πλαίσια αλουμινίου: Καθαρισμός με ένα μαλακό πανί και υγρό απορρυπαντικό, ξεπλύνετε προσεκτικά με στεγνό πανί, ποτέ μην χρησιμοποιείτε λειαντικά προϊόντα.
Πόμολα: Είναι επικαλυμμένα με ένα ειδικό προστατευτικό και ανθεκτικό φιλμ, ως εκ τούτου, είναι αναγκαίο να αποφευχθεί η χρησιμοποίηση λειαντικών προϊόντων ή διαλύτες (ακετόνη, tricroloroetilene ή αμμωνία) που θα τα βλάψει . Χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί και στεγνώστε τα προσεκτικά.